Brazilianiet

Vorming en herkomst van Brazilianiet

Brazilianiet

Brazilianiet is een heldere glanzende edelsteen. De kleur variëert van kleurloos, tot geelgroen. Brazilianiet dankt zijn naam aan zijn eerste vindplaats: Brazilië. Het is een fosfaat met de kristalstruktuur: NaAl3(PO4)2(OH))4 en het heeft een hardheid van 5,5 Mohr. Het wordt gevormd in fosfaatrijke pegmatieten, waarin kristallen zijn gevonden van 8-12 cm groot. De kristalvormen zijn zeldzaam. De enige bekende vindplaats van brazilianiet is in de omgeving van Conselheiro Pena, in de deelstaat Minas Gerais in Brazilië. Soms wordt het mineraal ook gevonden op muscoviet, ingebed in het moedergesteente.

Werking van Brazilianiet

Aan Brazilianiet worden ondere andere de volgende positieve en helende eigenschappen toegekend: het versterkt de intuïtie en de spirituele wil en het helpt om grenzen aan te geven. Het verbetert de communicatie naar anderen en geeft daardoor meer zelfvertrouwen en levensvreugde. Het helpt bij nachtmerries, angsten en slapeloosheid en het werkt positief op de hersenen, het ruggenmerg en het zenuwstelsel. Het werkt verzachtend op terugkerende pijnen, zoals ook menstruatiepijnen.

Het versterkt je vaardigheden en je potentieel en is dus een goede steen om te dragen tijdens studie en werk. Het bevordert intelligentie, concentratie, het geheugen en het vermogen om informatie op te nemen, wilskracht en creativiteit. Het versterkt liefde en geeft inzicht in andere mensen en is dus een goede steen voor (verschillende soorten) relaties en voor samenwerking in groepen. De steen helpt bij het loslaten van negatieve emoties zoals woede, wraakgevoelens en jaloezie.

Het werkt stimulerend op acupresuur en acupunctuur punten en meridianen, waardoor energieblokades worden opgeheven en de energie weer door het lichaam stroomt. Vanwege deze eigenschap is het een goed hulpmiddel is voor therapeuten.

Wijzigingsdatum | 13-12-2018 23:34