Stilbiet: zachte schoonheid

Stilbiet
Stilbiet vind ik een heel bijzondere steen. Het verbindt op een zachte manier met schoonheid. Alles lijkt lichter en zuiverder om je heen. Het is een spirituele kalmerende steen die intuïtie en acceptatie bevordert en tevens ontgiftend werkt. Bovendien werkt het bij smaakverlies. Een mooie steen voor de huidige periode waarin we verkeren.

Stilbiet vorming en voorkomen

De kleur van Stilbiet varieert van wit, geel, zalmroze naar rood en bruin. De kristallen hebben verschillende vormen van dun en plaatvormig naar dikkere rhomische pyramide achtige structuren. Het heeft een gestreepte parelmoer glans. Aan die glans ontleent het zijn naam : stilbe = glans in het Grieks. Het is een algemeen voorkomende zeoliet die gevormd wordt in spleten in basalten. Vaak wordt het aangetroffen met andere kristallen zoals Apophyliet. Stilbiet wordt o.a. gevonden in Noord-Amerika, India, Engeland en Schotland.

Werking

Stilbiet is een spirituele edelsteen met een hoge vibratie. Het bevordert op een krachtige maar ook zachte en liefdevolle manier de intuïtie en helpt om in contact te komen met de spirituele wereld. Het vergroot spirituele inzichten en creativiteit. Het is ook een heel kalmerende steen die je diep bij jezelf brengt. Het helpt accepteren en om dingen los te laten.

Fysiek werkt het ontgiftend en kan daarom ingezet worden bij afvoer van afvalstoffen in het lichaam en bij vergiftiging. Het heeft een positieve werking op de hersenen, het geheugen, de gewrichten en het strottenhoofdontsteking en het helpt het bij smaakverlies.

Wijzigingsdatum | 3-03-2021 00:27