Rhodochrosiet

Rhodochrosiet: heel je innerlijk kind

Één van mijn lievelingsstenen, deze zachte roze, gestreepte steen. Het is zo’n steen waar je er nooit teveel van kunt hebben. Ik wil een emmer vol zei ik wel eens tegen degene bij wie ik veel van mijn edelstenen koop.

Rhodochrosiet is een mangaancarbonaat en ontstaat secundair, zoals ze dat noemen, wanneer mangaan en koolzuurhoudend water wordt afgezet in holle ruimten in gesteentes. Er vormen zich daar druipstenen of spleten worden opgevuld. Als je de steen tegen het licht houd is hij (deels) doorschijnend. Hoe doorschijnender hoe beter de kwaliteit.

Rhodochrosiet werkt op het tweede chakra en het basischakra en heeft een verbinding met het hart, waar het op een zachte manier kwetsuren en trauma’s uit het verleden heelt, zodat je je weer met een open hart kunt verbinden. Het bevordert een positieve enthousiaste levensinstelling, onvoorwaardelijke allesomvatende liefde, erotiek, maakt actief, creatief en bevordert de bloedsomloop. Kortom een mooie positieve steen.

Zoals geldt voor alle edelstenen is de specifieke werking van rhodochrosiet afhankelijk van de kleur, de vindplaats, de grootte. Er zijn veel boeken geschreven over de werking van edelstenen. Het beste is om zelf te voelen of een edelsteen goed is voor je. Ik raad mensen aan om niet aan de hand van een klacht in een boekje een edelsteen op te zoeken en deze dan te gaan kopen. Het kan zijn dat je klacht een dieper liggende oorzaak heeft en dat je dat eerst moet helen met therapie of een andere edelsteen. Als ik edelstenen uitzoek om mensen mee te behandelen stem ik dat altijd af op de persoon. Dat geldt ook voor hangers die ik mensen aanraad. Als je advies wilt kun je me mailen of bellen voor een afspraak.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Responsive-image

Responsive-image

Wijzigingsdatum | 1-03-2021 18:11