Stromatoliet

Vorming en herkomst van Stromatoliet

Stromatoliet
Stromatoliet is de oudste fossiel ter wereld, tot wel 3,5 miljard jaar oud. Het wordt secundair gevormd. De samenstelling is SiO2 Fe2+ CaCO3 en het heeft een hardheid van 4 – 7 Mohr.

Cyanobacteriën en algen zetten onder anaërobe omstandigheden in vulkanische bronnen en ondiepe zeeën ijzer om waarbij kalklaagjes werden afgezet. Zo ontstonden stenen zuilen en heuveltjes die boven het water uittorenden. De Geokring Den Bosch geeft een uitgebreide beschrijving van de ontstaansgeschiedenis. De naam Stromatotoliet is afkomstig van het Griekse Stroma, wat stenen deken betekent. Ze worden nog steeds gevormd in ondiepe zeeën zoals bij Hamelin Pool in West Australië. de kleur varieert van geel, grijs, bruin, zwart en paars.

Werking en vindplaats van Stromatoliet

Stromatoliet is een zeer aardende steen, maar op een zachte rustige manier. Net zoals de algen en bacteriën laagje voor laagje gesteente vormden in het water, zo geeft het je laagje voor laagje een bodem op aarde. Het wordt onder ander gevonden in Canada en Australië. Doordat het zo oud is verbindt het je met de oorspronkelijke energie van de aarde en jezelf. Ik heb zelf de ervaring dat de ene stromatoliet de mannelijke kant ondersteunt en een andere de vrouwelijke kant. Daarmee bevordert het de harmonie in jezelf en maakt het je zowel inschikkelijk en beweeglijk als standvastig wanneer dat nodig is. Het helpt je om opgedane ervaringen te verwerken en daardoor te groeien. Fysiek werkt het reinigend op de darmen en bevordert het een gunstige darmflora. Daarnaast bevordert het de stofwisseling en de uitscheiding.

Een bol in de ruimte geeft rust, harmonie en zelfvertrouwen aan de mensen die zich in de ruimte bevinden. Als gezondheidshangertje geeft een het zachte, warme aardende ondersteuning en is het geschikt voor hoog sensitieve mensen. Door de aanwezigheid van kalk wordt het aangetast door water, dus als je het energetisch wilt reinigen kun je beter hematiet gebruiken.

Wijzigingsdatum | 17-06-2018 22:06