Zwarte Toermalijn

zwarte-toermalijn

“Zwarte Toermalijn beschermer tegen negativiteit”

Heb je last van negativiteit uit de omgeving, straling van zendmasten, PC, GSM of elektrische apparaten? Dan is de Zwarte Toermalijn bij uitstek geschikt om je te beschermen. Het vormt een schild en zet negativiteit om in positiviteit. Wist je dat een voorwerp zwart is omdat het alle kleuren absorbeert?

Herkomst en voorkomen

Toermalijn komt voor in vele kleuren van kleurloos, doorzichtig tot geel, rood, groen en zwart, afhankelijk van de metalen in het kristalrooster. De kristalvorm is trigonaal. De steen werd voor het eerst in 1707 vanuit Sri Lanka naar het Westen ingevoerd. De naam komt van het Singalese Turmali wat “steen met vele kleuren”betekent. Zwarte Toermalijn (ook wel Schörl genoemd) is een ondoorzichtig zwart, groen-zwart of blauwzwart mineraal. De chemische formule is NaFe3+3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4.

Het wordt onder andere gevonden in Sri Lanka, Duitsland, Noorwegen, Zweden, de Alpen, Brazilië en de VS. In tegenstelling tot de andere soorten is Zwarte Toermalijn veel voorkomend. De betere soorten met duidelijke kristalvormen zijn tegenwoordig zeer gewild bij de toenemende groep rijkere Chinezen, waardoor ze moeilijker verkrijgbaar worden. De naam Schörl stamt van een uitdrukking van mijnwerkers en betekent “valse steen”, omdat het op steenkool lijkt. Zwarte toermalijn naaldjes worden ook vaak ingesloten in kwarts gevonden. Het heet dan toermalijnkwarts.

Werking

Toermalijnen hebben piëzo-elektrische eigenschappen en worden om die reden gebruikt in de elektrotechniek. In een piëzo-elektrisch kristal worden de negatieve en positieve ladingen gescheiden bij verhitting of samendrukken. Zo ontstaat een elektrische potentiaal, waardoor het kristal gaat vibreren. Deze eigenschap is terug te vinden in de helende werking, waarbij negativiteit wordt omgezet in positiviteit.

Zwarte Toermalijn maakt neutraal, helpt om spanningen, negativiteit en stress te verminderen en werkt zeer aardend. Het stimuleert helder en logisch nadenken en fouten erkennen. Het beschermt tegen elektromagnetische straling van GSM en apparatuur, negatieve energieën en psychische aanvallen. Het helpt je ruggengraat recht te krijgen en werkt pijnstillend en versterkend voor het immuunsysteem en bij slopende ziektes.

Wijzigingsdatum | 3-03-2017 12:50