Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen

 1. Is Helende Massage een intuïtieve of energetische massage?
 2. Wat maakt Helende Massage anders dan andere massages?
 3. Is Helende Massage te vergelijken met Reiki of Magnetiseren?
 4. Ik voel kou tijdens de behandeling, is dat wel goed?
 5. Is Helende Massage te vergelijken met sportmassage?
 6. Hoe vaak moet ik gemasseerd worden?
 7. Hoe lang moet ik gemasseerd worden?
 8. Kan ik een reactie krijgen?
 9. Mijn kind is ineens dwars en eigenwijs, komt dat door de massage?
 10. Mijn kind is heel erg druk, is het wel mogelijk hem te masseren?
 11. Ik ben zwanger, wat gebeurt er met mijn kind tijdens de behandeling?

Is Helende Massage een intuïtieve of energetische massage?

De term Helende Massage wordt veel gebruikt voor intuïtieve en/of energetische massages. De massagevorm die ik gebruik omvat veel meer. Ik gebruik massagetechnieken uit verschillende massagevormen, zoals o.a. Shiatsu, Meridiaanmassage, Voetreflex, Chakramassage. Daarnaast gebruik ik bijzondere massagetechnieken die speciaal zijn ontwikkeld om specifieke lichamelijke of geestelijke klachten te behandelen. Met deze technieken breng ik de energie in het te helen lichaamsdeel of orgaan in balans. Daarna behandel ik het hele lichaam en de aura, om het hele energiesysteem in balans te brengen.

Wat maakt Helende Massage anders dan andere massages?

Het bijzondere van de massagevorm die ik gebruik, zijn de technieken die zijn overgedragen uit de Spirituele wereld waar ik mee samen werk. Door af te stemmen op degene die ik behandel en op de Spirituele Wereld, krijgt iedereen een heel persoonlijke behandeling. Als dit nodig is laat ik energie doorstromen om te helen (trancehealing). Deze heling is voelbaar op lichaamsniveau, maar ook op zielsniveau.

Is Helende Massage te vergelijken met Reiki of Magnetiseren?

Reiki en Magnetiseren zijn vormen van Healing, waarbij energie wordt ingestraald op een te helen gebied. Bij Helende Massage werk ik met verschillende energieën (Gidsen) met elk hun eigen kwaliteit. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, krijg ik hulp van de ene of de andere energie om te helen of spanning af te voeren. Ik communiceer met je lichaam en je onderbewustzijn, maar ook met de Spirituele Wereld, om eventuele aanvullende informatie te ontvangen. Daarnaast behandel ik met Helende Massage altijd het hele lichaam en de Aura en niet alleen een bepaald deel van het lichaam, zoals bij Reiki of Magnetiseren vaak gebeurt. Helende Massage is holistisch, gericht op lichaam, geest en ziel.

Ik voel kou tijdens de behandeling, is dat wel goed?

Afhankelijk van het proces waar je in zit en de energie waar ik mee werk kan je de ene keer warmte en de andere keer kou voelen. Dat zegt niets over de kwaliteit van de behandeling of over het toevoegen of weghalen van energie.

Is Helende Massage te vergelijken met sportmassage?

Nee, sportmassage is een technische massage, gericht op een betere doorbloeding van de spieren, waardoor ze soepeler worden. Als je je lichaam vergelijkt met een auto, zou je sportmassage kunnen vergelijken met een smeerbeurt van je auto. Helende Massage kun je dan vergelijken met een grote beurt, waarbij alle onderdelen worden nagelopen, waar nodig gerepareerd en gereviseerd en waarbij olie wordt ververst en koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof worden aangevuld. Bovendien kijk ik of er voldoende goede benzine in de auto zit en of er een bestuurder achter het stuur zit die ene rijbewijs heeft en weet waar hij naar toe wil.

Hoe vaak moet ik gemasseerd worden?

Dat hangt af van de klacht of vraag waar je mee komt. Bij zeer heftig klachten zit er tussen de eerste en tweede behandeling 1 tot 2 weken en tussen de tweede en derde behandeling 2 tot 3 weken. Bij chronische klachten, burnout en procesbegeleiding zit er meestal na de eerste twee behandelingen 4 weken tussen de behandelingen. Bij Helende Massage werkt de behandeling lang door. Het is dus niet zo dat je net als bij de fysiotherapeut 1 à 2 keer per week behandeld wordt.

Hoe lang moet ik gemasseerd worden?

Ik adviseer je in ieder geval 3 keer te laten behandelen, omdat je dan goed kunt ervaren wat de behandeling voor je betekent. Je bent natuurlijk altijd vrij om na de eerste keer te stoppen. De duur van de behandelingsperiode is afhankelijk van de soort klachten die je hebt en hoe lang je ze hebt. Fysieke Klachten die recent zijn ontstaan en geen diepe oorzaak hebben kunnen vaak met drie behandelingen worden verholpen. Bij kinderen is dat meestal het geval. Bij chronische klachten of klachten met een dieper liggende oorzaak is de behandeling langduriger en kun je het zien als een procesbegeleiding. Ik combineer de massages dan ook meer met gesprekken en life coaching.

Kan ik een reactie krijgen?

Bij Helende Massage worden blokkades opgeheven en energie in balans gebracht. Het kan zijn dat een klacht tijdelijk verergert, of dat een oude klacht ineens opspeelt. Dit is onderdeel van het schoonmaak- en helingsproces en duurt over het algemeen kort. Je kunt bij pijn wat paracetamol gebruiken. Het is goed om vooral veel te drinken, om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen. Soms kun je heel erg moe zijn na een behandeling. Je voelt dan ineens hoe moe je eigenlijk was. Neem dan vooral rust. Het kan ook zijn dat je je heel erg fit voelt, of dat een klacht snel verdwenen is. Ga dan niet gelijk sporten of lekker lang doorwerken, maar gebruik die energie om jezelf te helen.

Mijn kind is ineens dwars en eigenwijs, komt dat door de massage?

Kinderen reageren vaak snel op Helende Massage. De massage brengt ze meer bij zichzelf, dus ook bij hun eigen willetje. Dat kan even onwennig zijn, maar er ontstaat meestal gauw weer een nieuwe balans.

Mijn kind is heel erg druk, is het wel mogelijk hem te masseren?

Mijn ervaring is dat drukke kinderen een stuk rustiger worden tijdens de massage. Behandelingen van kinderen duren kort (circa 1/2 uur). Als ze te druk zijn begin ik eerst met healing om ze te ontspannen. Ook bij kinderen geldt dat ik me afstem en niets doe zonder hun toestemming.

Ik ben zwanger, wat gebeurt er met mijn kind tijdens de behandeling?

Als je zwanger bent stem ik me af op jou en je kind. Ongeboren kinderen staan nog in verbinding met de wereld waar ze vandaan komen, waardoor ik meestal makkelijk met ze kan communiceren. Voor jou als aanstaande moeder is het een hele mooie ervaring om zo contact te maken met je ongeboren kind.

^ Naar boven

Wijzigingsdatum | 7-10-2015 19:35