Meditatie: Basischakra meditatie

Een meditatie om je basischakra schoon te maken en op te laden

De basischakra meditatie helpt om je basischakra schoon te maken en op te laden, jezelf te gronden en basisvertrouwen te krijgen. De kleuren die bij het basischakra horen zijn rode en bruine tinten. Edelstenen zoals rode jaspis en versteend hout zijn goede edelstenen om te aarden.edelstenen voor het basischakra

Basischakra en basisvertrouwen

Je ouders en met name je moeder zijn je basis. Als je moeder geen goede basis heeft gehad kan ze jou deze ook niet geven. Het is dan moeilijker om je leven vorm te geven. Je bouwt als het ware een huis met muren zonder een fundament. Wanneer het dan een keer stormt, storten je muren in en kun je weer opnieuw beginnen. Het kost ook veel energie om de muren in stand te houden zonder dat ze wegzakken.

Als je niet goed in je basis zit, voel je je ook minder veilig en kunnen anderen je makkelijker beïnvloeden. Het kan lastig zijn je eigen identiteit te ontwikkelen en je staande te houden. Ook is het moeilijker om je eigen kinderen te dragen. In deze tijd van onzekerheden door Corona kan dat extra naar voren komen. Een basischakra meditatie kan hierbij helpen. In samenwerking met harptherapeute Simone Houtman heb ik een basischakra meditatie ingesproken met harpbegeleiding. Door hem zelf weer te doen ging ik mezelf ook weer steviger voelen. Ik raad de mediatie dus iedereen aan.

Basischakra meditatie

Met de basischakra meditatie maak je contact met je basis en je basischakra. Je maakt hem schoon en laadt hem weer op met energie van de aarde en de kosmos. Ga zitten op een stoel en voel hoe je contact maakt met je zitbeentjes op de zitting van de stoel en je voeten op de grond. Adem een paar keer in en uit en kom bij elke inademing dieper bij je zelf.

Schoonmaak basischakra

Richt je aandacht op het gebied van je bekkenbodem, schaambeen en stuitje. Stel je basischakra voor als een bloem met bloemblaadjes naar beneden, naar voren bij je schaambeen en naar achteren bij je stuitje. Kijk naar de openheid van de blaadjes en laat ze een openheid aannemen die bij je past op dit moment. Stel je voor dat je inademt via de bloemblaadjes aan de voorkant en uitademt via de bloemblaadjes aan de achterkant. Donkere energie die niet bij je hoort verdwijnt als vanzelf. Visualiseer een rode kleur om dit te versterken.

Gronding

Stel je dan voor dat er een grondingskoord ontstaat vanaf je stuitje tot het centrum van de aarde. Kijk naar de kwaliteit en dikte van je koord en laat het een dikte aannemen die bij je past. Voel de stevigheid van het koord en hoe deze jou verbind met de aarde. Voel hoe de aarde je draagt als een moeder en hoe zijn jou voedt met haar energie.

Opladen basischakra

Voel hoe energie vanuit de aarde via je voetzolen naar boven stroomt door je benen, naar je bekken en via je grondingskoord weer naar de aarde. Het is een constante stroom van pulserende energie die vanuit de aarde door je benen en bekkenbodem stroomt en alle energie die niet bij je hoort afvoert via je grondingskoord naar de aarde. Daar wordt deze energie getransformeerd en weer teruggevoerd naar je bekkenbodem. Richt dan je aandacht op je kruin en je ruggengraat. Stel je voor dat er kosmische energie via je kruin langs je ruggengraat naar bedeneden stroomt en via je grondingskoord naar het centrum van de aarde. Deze kosmische energie mengt zich in je bekken met de aarde energie. Ervaar hoe dit is en voel wat de verschillen in kwaliteit zijn van deze beide energieën. Bedank de aarde en de kosmos voor hun energie.

Adem dan een paar keer in en uit en maak contact met je lichaam, je voeten op de grond, je zitbeentjes op de zitting van je stoel. Beweeg je vingers en tenen, open je ogen in jouw tempo en kom weer terug in het hier en nu.

Basischakra meditatie mp3 met harp

De basischakra meditatie ingesproken met harpbegeleiding van harptherapeute Simone Houtman. Zij speelt intuïtief en laat zich leiden door de tekst waardoor de meditatie een extra helende dimensie krijgt. Beluister de meditatie: Basischakrameditatie

Wijzigingsdatum | 24-01-2022 16:00