Lezing Holisme

Holisme

img-responsive

Het woord Holisme is afgeleid van het Griekse woord holon: het geheel. Holisme is het idee dat de eigenschappen van een systeem (fysiek, biologisch, technisch, chemisch, economisch, enz.) niet alleen kunnen worden verklaard door de som der delen. Het geheel is meer dan de som der delen. Een mooi gedicht dat dat weergeeft wat dat betekent is het gedicht van de blinde wijzen en de olifant.

Lezing

Tijdens de Lezing Holisme leg ik uit wat het is en wat het voor je kan betekenen. Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij ik lichaam, geest en ziel als een samenwerkend energetisch geheel beschouw. In een groter verband is je gezin, werk en de maatschappij ook een energetisch systeem, met allemaal losse onderdelen en individuen. Ieder onderdeel of individu heeft een specifieke rol. Als ieder onderdeel of individu die rol zelfstandig uitvoert, of er is teveel aandacht voor één onderdeel, dan is er geen samenwerking en kan er stagnatie optreden. Dat kan op lichamelijk, geestelijk of spiritueel niveau plaatsvinden, maar ook op gezin-, familie-, werk- of maatschappelijk niveau. Door je meer bewust te worden van de verschillend onderdelen en hun specifiek rollen, ontstaat een betere samenwerking, waardoor er meer een geheel ontstaat. Ik vertel wat over mijn eigen ervaringen en de redenen waarom ik holistisch werk. Daarnaast laat ik je ook ervaren wat het voor je kan betekenen met een aantal oefeningen.

Holistische natuurgeneeskundige therapie

In mijn natuurgeneeskundige therapie combineer ik mijn werkvormen op een dusdanige wijze dat lichaam, geest en ziel een beter samenwerkend geheel vormen. Ik leer je ook hoe je deze betere samenwerking zelf in stand kunt houden. Indien gewenst of zinvol leer je ook hoe je in gezin-, of familieverband, of op je werk een beter samenwerkend geheel kunt vormen.

Informatie

Datum: ?.
Tijd: 20:00-21:30 uur.
Plaats: Care for Women Centrum, Koningin Wilhelminalaan 1, Amersfoort.
Kosten: gratis.

Wijzigingsdatum | 11-10-2015 14:17