Rozenkwarts

Rozenkwarts: zachte kracht

Rozenkwarts is een roze kwartsvariant, die zijn kleur heeft te danken aan mangaan, titanium en ijzerinsluingen. De kleur varieert van lichtroze tot roze en de steen is troebel tot helder. Het werkt rustgevend op het hartchakra en bevordert liefde en vrede. Het heelt en troost bij verwondingen van het hart en tekort aan liefde en geeft nieuw zelfvertrouwen. Het laat je weer voelen dat je de moeite waard bent en helpt je liefde te geven en te ontvangen. Het verbindt het eerste en zevende chakra en brengt ze op één lijn. Het is een geliefde steen bij kinderen door zijn zachte liefdevolle uitstraling en brokken rozenkwarts komen goed tot hun recht op een kinderkamer, slaapkamer of therapieruimte, waar het harmonie en rust brengt.

De steen wordt komt voor in amorfe brokken en in zeldzame gevallen in de de vorm van kleine teer uitziende heldere kristalclustertjes. Deze kristalclustertjes danken hun kleur aan aluminium en fosfaat en worden alleen in Brazilië gevonden. Deze clustertjes hebben een lichte etherische uitstraling die doet denken aan een pasgeboren kindje.

Werking

De werkingvan de steen hangt af van de kleur en helderheid. De meest heldere rozenkwarts wordt gevonden in Madagascar. Deze variant bevat vaak rutielnaaldjes die voor een breking van het licht zorgen, waardoor er een lijnen in een sterpatroon ontstaan, waaraan het de naam sterrozenkwarts dankt. Dit is mijn favoriete rozenkwarts, door zijn krachtige heldere liefdevolle werking. In een bak met knuffelstenen haal ik deze variant er altijd uit op hun krachtige uitstraling.

Rozenkwarts wordt gevonden in onder andere Brazilië, Madagascar, Sri Lanka en de VS. Het heeft een hardheid van 7 Mohr.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

img-responsive

img-responsive

Wijzigingsdatum | 10-10-2015 18:14