Resultaten honden Healing

Het testen van resultaten van honden Healing op afstand

Om uit te proberen of honden Healing op afstand net zo werkt als bij mijn afstandsbehandelingen voor kinderen ben ik begonnen met een aantal proefhonden. Hieronder volgen de resultaten van honden healing bij een aantal van deze honden en de reacties van de eigenaren. Het eerste voorbeeld is van Prince met 1 afstandsbehandeling (reading en healing). In het tweede voorbeeld van Pieter waren 3 afstandsbehandelingen (reading en healing) en Bachbloesems nodig. Met de behandelingen wordt de oorzaak van de klachten aangepakt en geheeld. Omdat honden in het hier en nu leven zullen de resultaten blijvend zijn. Soms is het zinvol om als eigenaar ook zelf aan de slag te gaan, omdat honden als spiegels werken.

Prince

De eerste hond die ik heb behandeld was Prince, een herderachtige actieve jonge hond. Hij was gevonden met een ingegroeide halsband met een enorme wond. Resultaten honden healingHij was bang en wantrouwend naar mensen toen hij net in de shelter was (zie foto).

Toen ik hem ontmoette in de shelter was hij afstandelijk. Hij liet zich wel aaien, maar het lukte niet om echt contact met hem te krijgen. In de shelter was hij al aardig gesocialiseerd en ze waren bezig om hem te laten wennen aan een tuigje en lijn, zodat hij geschikt zou zijn voor adoptie. Hij raakte volledig in paniek toen ze het tuigje om wilden doen. Ik heb toen aangeboden om hem op afstand een healing te geven en dat was goed.

Bij het afstemmen op Prince zag ik dat hij een donkere wolk over zich had en ingehouden kwaadheid. Ik zag dat hij was getrapt in zijn zij. Toen ik vroeg of hij het naar zijn zin had in de shelter gaf hij aan van wel, maar dat het wel erg druk was. Daarna vroeg ik hem of hij geadopteerd wilde worden en bij een gezin wilde wonen. Daarvoor zou hij moeten wennen aan een tuigje en een lijn. Hij gaf aan daar bang voor te zijn vanwege de pijn die heeft gehad. Ik heb hem gevraagd of hij het goed vond als ik hielp om van zijn angst af te komen. Dat vond hij goed en hij gaf mij in het beeld een poot als bevestiging. Ik heb hem toen gehealed door energie naar hem toe te sturen en ik zag dat hij rustiger werd.

Resultaten na 1 honden healing

2 dagen later zag ik een filmpje van Takis met Prince en ik zag dat Prince een hele andere blik in zijn ogen had, veel opener en vrolijker. Ik dacht eerst dat ik me wel zou verbeelden, maar zijn medewerkster zei bij navraag dat ze een groot verschil bij hem merkte en ze stuurde me een filmpje. Daarin zie je inderdaad een heel andere hond, na 1 behandeling. Inmiddels loopt hij met een tuigje aan de lijn en is klaar voor adoptie.

Pieter

De resultaten van honden healing bij Pieter waren weer heel anders. Bij hem duurde het wat langer en met een aantal behandelingen kwamen we steeds wat verder. Daarbij heb ik ook steeds Bachbloesems ingezet.

Pieter is een American bulldog van 6 jaar oud. Hij was nogal reactief/boos naar andere honden en de eigenaren hebben veel met hem getraind om dit onder controle te krijgen. Dat lukt hun goed, maar als ze met hem wandelen reageert hij vaak naar andere honden en moeten ze hem steeds corrigeren. Dat is niet ontspannen wandelen.

Vier afzonderlijke delen

De eerste keer dat ik op hem afstemde zag ik 4 delen die geen contact met elkaar hadden. Hij had een open, vrolijk en speels deel, een afstandelijk deel, een agressief deel en een angstig deel. Hij was als pasgeboren puppy tot leven gewekt en te vroeg uit zijn nest gegaan. Daardoor was hij niet goed gesocialiseerd op andere honden. Pieter kwam gestrest en overprikkeld over. Hij zat in zijn hoofd en was over alert. Hij wilde wel geholpen worden en op mijn vraag wat hij nodig had, gaf hij aan dat hij het leuk vond om te snuffelen. Ik heb de eigenaren gevraagd om hem meer te laten snuffelen. Daardoor wordt hij meer hond en vermindert zijn  focus op andere honden. Daarnaast heeft hij Bachdruppels gekregen.

Meer rust en blijheid

Na een aantal weken heb ik een vervolgbehandeling gedaan. Hij was rustiger en blijer en wilde wel contact met andere honden. Het afstandelijke deel had daar nog niets mee. Het agressieve deel en het angstige deel waren samengekomen. Ik heb de Bachdruppels aangepast op zijn situatie.

Integratie van de vier delen

Pieter relaxed na honden healingWeer een aantal weken later heb ik een derde behandeling gedaan. Hij was een stuk rustiger en niet meer agressief. Ik zag een een vrolijk deel een een afstandelijk/agressief deel. Het angstige deel was geïntegreerd en niet meer zichtbaar. Het vrolijke deel en het afstandelijke/agressieve deel hadden geen contact met elkaar en stonden van elkaar afgekeerd. Tijdens de healing zag ik het contact ontstaan en wist ik dat ook deze delen zouden samenkomen.

Pieter is een mooi voorbeeld van resultaten met honden healing. Het is heel vergelijkbaar met hoe het bij kinderen gaat. Ik zag bij Pieter 4 delen die geen contact met elkaar hadden. Dat is iets vergelijkbaars wat bij mensen gebeurt. Bij een trauma ontstaan er delen om te beschermen of op een nadere manier dingen op te lossen (zie ook bij Voice Dialogue).

Terug naar de kern

In de kern is Pieter een blije relaxte hond. Doordat hij een trauma heeft opgelopen als pup en onvoldoende gesocialiseerd is op andere honden, zijn er verschillende delen ontstaan om hem te beschermen. Omdat deze delen ontstaan om te overleven hebben ze geen contact met elkaar. Bewustwording van de delen zorgt ervoor dat ze integreren waardoor Pieter weer bij zijn kern kan komen.

Reacties van eigenaren op resultaten honden healing

Pieter

Helma kwam zomaar op ons pad, ze wilde meer ervaring opdoen met readings met honden. Nou wij hebben wel een “exemplaar”. De boosheid van onze Pieter is niet in te schatten en zeker niet te onderschatten…45 kilo schoon aan de lijn.

Helma vertelde ons dat hij uit 4 losse delen bestaat die geen contact hebben met elkaar. Deze heeft zij na 3 readings met elkaar verbonden. Daarnaast kreeg hij een mix van verschillende Bach druppels.

Al na de eerste reading merkten we al resultaat, hij was eerder uit zijn boosheid, en dat na 3 readings nog beter. Uiteindelijk merkte ik op dat mijn “zijn” er ook aan bijdroeg, en kreeg ook ik een mix van verschillende Bach bloesem. Onze Pieter is onze heerlijke huis hond. Een Amerikaanse bulldog, die staan bekend om hun moedige karakter, hij zal niet als een labrador los kunnen spelen met andere honden. De readings hebben wel weer “een laagje van de ui afgepeld”. Door de uitleg van Helma weer wat geleerd om beter met hem om te gaan. En de druppels die ik gebruikte ondersteunen dat.

Bedankt Helma!

Mariëtte W.

Edwige en George

Ik heb het adres van Helma, Alma Corazon, van een vriendin gekregen. Zij had een fijne goede ervaring met haar en attendeerde mij op haar healing-kunsten en Bach-therapie.

Wij hebben twee honden. Het teefje vertoonde al enige tijd ander gedrag. Ze leek wel depressief en ging steeds meer spugen en wat ze noemen “reversed sneezing”. Ook plaste één van de twee in huis, maar er stond geen naam bij.

Helma heeft contact gezocht en constateerde dat het teefje reageerde op het dominante reutje. Door middel van Bach druppels gebeurde er verbazingwekkende gedragsveranderingen. Het teefje, wat zich normaliter op de achtergrond beweegt, begon zich meer te tonen. Gevolg was eerst wel dat er meer geblaft werd, maar dat werd weer rustiger. Je merkte aan het reutje dat hij zich ook anders opstelde. Nu, ruim 2 maanden verder, is er toch wel wat veranderd. Het teefje is veel vrolijker en laat het koppie bijna niet meer hangen, maar nog mooier, ze heeft niet meer gespuugd. Het plasje is ook niet meer gevonden. Gek hè, na ruim duizend euro gespendeerd te hebben bij dierenarts en Utrecht, blijkt het gewoon een psychisch iets te zijn (mede door gedrag van andere hond), wat door ‘een paar druppels’ opgelost kan worden. Ik hoop dat het zo blijft.

Dank je wel Helma.
Monique

Xena

Mijn Duitse Herder langstokhaar is drie jaar en een vriendelijke hond voor mensen. Ze luistert goed. Maar soms had ze mot met andere honden als ze losliep. Ze rende er dan op af en greep ze. Niet ernstig, maar ze leek mij als baas totaal vergeten op zo’n moment. Tijdens het incident kon ik makkelijk ingrijpen en liet ze meteen los, maar de andere honden waren zich dan al rot geschrokken.
Omdat ze verder nooit uitviel en de rust zelve was (bv. bij het naast de fiets lopen of aan de lijn) begreep ik het niet zo goed. En omdat ik in een klein dorp woon, baalde ik er enorm van. Ze was me altijd net voor. En ik was in die situaties altijd net te laat.

Ik sprak er een keer over met Helma. Zij bood aan een reading te doen en Bach Bloesem druppels te geven. Ik heb daarna mijn herder het complete vertrouwen gegeven dat het niet meer zou gebeuren. Guess what? Het is ook niet meer gebeurd. Er waren periodes dat ze soms wel een maand lang elke dag uitviel en dan was ik blij als ik op een dag geen andere loslopende honden tegenkwam. Sinds de Bach Bloesem druppels en de reading is mijn herder tijdens het loslopen rustiger, luistert ze op die momenten veel beter en is het niet meer gebeurd.

DANK JE WEL, HELMA

Maria Hoefsloot

Meer weten?

Wil je weten welke resultaten jij met honden healing kunt hebben? Neem dan contact op via helma@almahealing.nl

Wijzigingsdatum | 26-03-2022 23:48