Morganiet

Morganiet

Morganiet (85K)

Morganiet is een troebele wit tot roze steen. Ook heldere varianten komen voor. Het lijkt een beetje op rozenkwarts, tot je het vastpakt en beter bekijkt. De heldere stukken bevatten prachtige regenbogen en de steen roept warmte en zachtheid op en verbind je met je ziel.

Morganiet is lid van de Berylfamilie. De chemische samenstelling is AI2Be3(Si6O18). De roze kleur dankt het aan de aanwezigheid van mangaan. Het heeft een grote hardheid van 7,5-8 Mohr en het wordt gevonden in amorfe en kristallijne vorm in pegmatieten (stollingsgesteenten) en in rivierafzettingen. Het is een vrij zeldzame en daardoor kostbare steen.

Vindplaatsen zijn onder andere: Madagascar, Pakistan, Brazilië, Italië, Namibië en Zimbabwe.

Werking

Het helpt je oude ballast en pijn af te werpen en je te richten op wat je ziel werkelijk wil. Het trekt liefde aan, onderhoudt liefde en laat je genieten van het leven. Het is een krachtige kristal dat je hart opent voor onvoorwaardelijke liefde en genezing. Het helpt je emotioneel stabiel stabiel te blijven bij grote veranderingen en helpt bij stress en stressgerelateerde ziekten. Het voorziet de cellen van zuurstof en helpt bij longziekten, hartkwalen en versterkt de uitscheidende organen.

Lees ook mijn artikel blijf bij jezelf over hoe Morganiet kan helpen om bij jezelf te blijven.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Wijzigingsdatum | 10-10-2015 17:45