Cursus Chakra Meditatie

Cursus Chakra meditatie als ontdekkingsreis naar jezelf

In de cursus Chakra meditatie leer je mediteren, je intuïtie ontwikkelen en je eigen energie scheiden van anderen. De meditaties zijn verdiepend en je krijgt meer inzicht in jezelf en je levensdoelen en je leert je eigen antwoorden vinden. Je heelt jezelf in een veilige groepssfeer. Daarmee verschilt de chakra meditatie van ander meditatievormen die vooral bedoelt zijn om rust in je hoofd te creëren. Doordat je je hele energiesysteem schoonmaakt en oplaadt en inzicht krijgt in blokkades is het een healing therapie van jezelf. Het mediteren in groepsverband versterkt de beelden. Je leert bewust en zonder oordeel waarnemen.

Voor wie is de cursus Chakrameditatie

Wil je tot rust en meer bij jezelf komen en leven in het hier en nu? Vind je mediteren lastig om in je eentje te doen? Ben je bereid de verdieping in jezelf aan te gaan en jezelf helen? Dan is de chakra meditatie cursus heel geschikt. In deze cursus leer je in 7 lesavonden hoe je de 7 hoofdchakra’s kunt waarnemen, schoonmaken en voeden. Daarna kun je eventueel instappen in een meditatiegroep, waarbij de meditaties worden afgestemd op de behoefte van de deelnemers in het hier en nu.

Inhoud cursus chakra meditatie

Cursus Meditatie

De lessen bevatten een aantal vaste onderdelen zoals een meditatie om je eigen krachtbron te ervaren en te versterken. Daarnaast bevat de cursus visualisaties afgestemd op de behoefte van de groep in het hier en nu. Je kunt vragen of thema’s inbrengen over jezelf, je lichaam, je relaties, werk, dromen of gidsen. Er wordt gewerkt met visualisaties, diverse kaarten, zoals energie- totemdier- en droomkaarten, oefeningen en tekenen. Cursisten ervaren de avonden als rustgevend, verrijkend en verhelderend. Het is zowel een individuele ontdekkingsreis als een groepsreis.

Themalessen wat speelt in het hier en nu

In 3 avonden wordt tijdens de meditatie aandacht besteed aan wat speelt in het hier en nu. Dat kan voor iedere deelnemer verschillend zijn, maar er is altijd een gemene deler in de groep. Er wordt gewerkt met een kleine groep zodat jouw thema goed aan bod kan komen.

Cursus chakra meditatie

In de cursus chakra meditatie loop je in 7 lesavonden de 7 hoofdchakra’s langs en leer je hoe je ze kunt waarnemen, schoonmaken en voeden. Daarnaast bevat de cursus bovengenoemde onderdelen. Lees meer over chakra’s waarnemen, schoonmaken en opladen.

Reacties van deelnemers van de meditatie avonden

“Ik ben zeer positief over de meditatieavonden bij Helma. Ze begeleidt de meditaties heel beeldend en met respect, wat me elke avond weer nieuwe inzichten opleverde.”

Elsbeth

“Helma Eijck geeft op verschillende vlakken in mijn persoonlijke leven bijzondere ondersteuning, of het nu is bij zelf leren masseren, gemasseerd worden, of mediteren in een groep. Ik vind het speciaal dat ze heel goed kan afstemmen op de situatie in het hier-en-nu. Hier kan ik nog veel van leren.”

Kyra

“Begin 2017 heb ik meegedaan aan de chakra meditatiecursus van Helma. Helma weet een fijne sfeer te creëren zonder zichzelf boven de groep te plaatsen. Dat vind ik erg belangrijk. Binnen de groep was iedereen dan ook goed in staat zijn eigen ontdekkingstocht te maken. De oefeningen van Helma hielpen mij enorm om contact te maken met de verschillende chakra’s in mijn lichaam. Hiermee heb ik een bredere blik op mijn eigen bestaan en ontwikkeling gekregen. Ik voel dat ik nu nieuwe mogelijkheden heb gekregen om mijn spirituele ontwikkeling te vergroten.”

Victor Leusden Maart 2017

Als je meer wil weten over de zin van meditatie en effecten voor jezelf en je omgeving kijk dan bij meditatie zin en effecten.

Cursusinformatie

Chakra meditatie
Data: 7 weken, start 27 april 2023
Tijd en plaats: 19:30-21:00 uur, Brinkhorst 24, Leusden
Kosten: cursus meditatie/chakra meditatie van 7 lessen € 90,-.

Wijzigingsdatum | 26-03-2023 12:00