Over

Over Alma Healing

Alma betekent in het Spaans ziel, gemoed, geest.

Over Helma Eijck

Ik ben 53 jaar, gescheiden en moeder van 2 zoons van 18 en 20. Ik heb mijn wortels in verschillende landen. Hierdoor voel ik me erg verbonden met de aarde, de mensen en hun verschillende culturen, geloven en gebruiken. Als gevoelskind geboren heb ik een lange reis gemaakt via mijn hoofd naar de spiritualiteit en weer terug naar mijn gevoel en mijn lichaam. Ik heb bodemkunde gestudeerd en een aantal jaren als projectleider bodemsanering gewerkt. Dat werk vond ik leuk, maar in deze technische zakelijke wereld raakte ik mijn gevoelige vrouwelijke kant kwijt en werd lichamelijk en geestelijk ziek.

Balans tussen hemel en aarde en lichaam, geest en ziel

Toen ben ik gestart met een opleiding coaching en counseling, maar vond dat ik daarbij nog te veel in mijn hoofd zat. Vervolgens heb ik een 4-jarige opleiding tot Healer, Reader en Lightworker gevolgd, waarin ik mijn intuïtie en spirituele kant tot in het uiterste heb ontwikkeld. Daardoor raakte ik mijn praktische denkende kant kwijt waardoor ik wèèr ziek werd. Ik ontdekte onverwerkte jeugdtrauma’s bij mezelf die mijn leven bijna onmogelijk maakten. Met therapie en een opleiding tot Life Coach heb ik de balans gevonden tussen hemel en aarde en lichaam, geest en ziel. In 2008 besloot ik professioneel andere mensen te begeleiden vanuit mijn eigen ervaringen en de oplossingen.

Ik heb zelf ervaren hoe het is als kind niet te zijn gedragen en hoe funest dit kan zijn voor je verdere levensloop. We hebben allemaal liefdevolle aanraking nodig en een goede basis geeft een vliegende start. Daarom begeleid ik graag ouders en kinderen.

Mensen omschrijven mij als warm, integer en sensitief. Ik heb zowel een sterke intuïtie als een flinke dosis gezond verstand. Daarmee weet ik snel de oorzaak van klachten te achterhalen en gericht te behandelen. Door mijn brede opleiding en ervaring en mijn multiculturele achtergrond heb ik veel kennis en wijsheid opgedaan. Hierdoor kan ik de rust en het vertrouwen geven dat, met welke klacht of vraag je komt, hoe complex ook, de oplossing binnen handbereik is.

Helma Eijck

Opleiding

In Wageningen heb ik Bodemkunde gestudeerd en daarna 5 jaar gewerkt als projectleider bodemsanering in de milieu- en advieswereld. Vervolgens heb ik me omgeschoold tot Coach, Massagetherapeut en Holistisch Natuurgeneeskundige. Daarvoor heb ik onder andere de volgende opleidingen gevolgd:

  • Een 2-jarige opleiding Coaching en Counseling bij de School voor Gestalt en Psychosynthese
  • Een 4-jarige Spirituele Opleiding tot Healer, Reader en Lightworker bij Mens en Intuïtie te Amersfoort
  • Opleiding tot Spiritueel Therapeut en Therapeut Helende Massage d.m.v. diverse opleidingen en massagecursussen
  • Opleiding tot Life Coach bij Atma, Nederlands Instituut voor Lifecoaching te Amersfoort
  • Een 1-jarige opleiding Medische Basiskennis op HBO niveau. Ik ben een BATC zorgverlener
  • Trainingen in communicatie en leiderschap bij Essence Trainingen te Amsterdam
  • In opleiding voor Medische en Psychosociale Basiskennis volgens Plato eindtermen

Ervaring

Sinds 2008 heb ik een praktijk, waarin ik met veel passie en voldoening volwassenen en kinderen behandel en begeleid. Daarnaast geef ik cursussen op het gebied van Helende Massage en Persoonlijke Ontwikkeling.

Mijn specialisaties zijn: kinderen en moeder/kindrelaties, hoogsensitiviteit, man/vrouw thema’s en balans tussen denken en voelen, rouw, trauma’s, moeite met aanraking en intimiteit en Edelstenen.

Werkwijze

Mijn werkwijze is persoonlijk, betrokken en respectvol. Ik werk vanuit een holistische visie, omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het is het geheel van lichaam, geest en ziel in je leven te betrekken en hoeveel rijker je leven wordt als je al je kwaliteiten inzet.

Wil je meer weten of kennismaken? Mail of bel me voor meer informatie, of maak een afspraak voor een intake.

Wijzigingsdatum | 16-06-2019 16:00