Obsidiaan

Obsidiaan: steen van de waarheid

Obsidiaan is een kwarts zonder kristalstructuur (amorf), ontstaan uit snel afgekoeld lava. Het wordt gevonden in vulkanische gebieden, voor in Mexico en de VS. Het is een zwarte, glasachtige steen, soms met witte, grijze of rode vlekjes. Het werd vroeger veel gebruikt door indianen om speerpunten en magische voorwerpen mee te maken. Ook nu nog worden er kunstvoorwerpen van gemaakt.

Er zijn verschillende soorten obsidiaan: apachetranen (doorzichtige, zwartbruine kiezelsteentjes), mahonie-obsidiaan (met roodbruine strepen), sneeuwvlokobsidiaan (met witte of grijze vlekjes), zilver-, goud- en regenboogobsidiaan. De steen die als blauw obsidiaan verkocht wordt is geen natuurlijk vulkanisch glas maar blauw (met koper) gekleurd synthetisch glas.

Werking

Zwarte obsidiaan geeft inzicht, werkt reinigend en is aardend. Het brengt de waarheid, oorzaak (van ziekten) of kern van dingen en verdrongen emoties aan het licht. Het laat je je ware aard laat zien, als een spiegel, waardoor je jezelf leert kennen. Dat kan confronterend zijn, omdat je ook minder leuke kanten van jezelf gaat zien. Door zijn zwarte kleur associëren we het met negatief, beangstigend, duister, rouw en de zwarte magie. Dingen die we in onszelf niet willen zien. Maar zwart heeft ook een positieve kant. In het Oosten is het juist de kleur van geboorte, de kleur van de hoogste graad van meesterschap, denk maar eens aan de ‘zwarte’ band in de oosterse gevechtskunst. Iedereen moet het proces van waarheid meemaken, het licht en donker kunnen niet zonder elkaar, zoals in het Yin en Yang symbool. Pas als het zwart goed begrepen wordt, kan het wit begrepen worden. Zwarte obsidiaan heeft beide in zich.

De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. Als zwart te confronterend is, kun je een zachter werkende variant zoals apachetranen kiezen. Het beschermt tegen negativiteit, maakt helder van geest, werkt pijnstillend, kramp opheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

Apachetranen hebben een troostende werking, blauw obsidiaan verbetert de communicatie en telepathische vermogens, mahonie-obsidiaan versterkt, verwarmt en ontspant en sneeuwvlokobsidiaan geeft zicht op onnodige patronen en helpt deze te transformeren op een milde manier en laat je de sereniteit van een geïsoleerd zijn zien.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Responsive-image

Responsive-image

Responsive-image

Wijzigingsdatum | 10-10-2015 17:48