Edelsteenbehandeling: Blijf bij jezelf

Blijf bij jezelf

Een tijd geleden zat ik met mezelf te worstelen. Ik piekerde veel, sliep slecht en werd steeds chagrijniger. In gedachten had ik al honderd e-mails en gesprekken uitgewerkt met degene waar mijn gepieker betrekking op had. Moest ik die persoon nu lastig vallen met mijn vragen, of moest ik op mijn eigen houtje doormodderen? In gedachten zat ik al een beetje te foeteren en te mopperen, dat ik er alleen voor stond. En dat was natuurlijk de schuld van die ander!

Morganiet als helpende hand

MorganietIn die week kwam ook de naam van de edelsteen Morganiet (edelsteen van de maand) voorbij. En ik wìst dat ik die edelsteen nodig had. Ik belde de groothandel en heb ze besteld. Op de dag dat ik besloot de e-mail te gaan sturen was ik bekaf en ik voelde me heel vervelend. Ik ben in bed gaan liggen en heb mijn impuls gevolgd om twee Morganiet knuffelstenen mee te nemen, die ik in beide handen hield. Mijn gedachten bleven maar rondtollen en ineens hoorde ik in mezelf via de stenen: “Blijf bij jezelf Helma”.

Langzaam aan werden eerst mijn handen zacht en warm en daarna mijn armen en de rest van mijn lichaam. En iedere keer als mijn gedachten afdwaalden, werd ik weer teruggeroepen: “blijf bij jezelf”. Op een gegeven moment voelde ik het in mijn hoofd bijna letterlijk kraken en verschuiven en toen werd ook mijn hoofd warm en zacht. Ik bleef een tijdje genieten van dit weldadige gevoel en voelde een warm liefdesgevoel in mezelf opkomen. Met dat gevoel richtte ik mij toen op die ander en zei in gedachten: “ik heb je nodig”. En prompt kwam het antwoord terug: “ik heb jou ook nodig”. En ik werd helemaal warm en rustig. Ik ben opgestaan en wist wat ik ging doen. Ik ging achter de computer zitten om mijn mail te sturen en wat bleek? Er was net een mail binnen gekomen met het antwoord op mijn vraag.

Innerlijke stem

Wat is je innerlijke stem en hoe kun je er naar luisteren? Er zijn vele manieren en voor mij zijn edelstenen één van de hulpmiddelen hierbij. Kennelijk kunnen ze op de een of ander manier een opening in mezelf creëren, te midden van chaos, waardoor ik ook de boodschappen hoor die nuttig zijn voor me. In de workshop Helende werking van Edelstenen besteed ik hier ook aandacht aan.

In principe kun je overal mee communiceren als je je open stelt en nieuwsgierig bent, als een kind, probeer het maar uit, laat je verrassen!

Wijzigingsdatum | 3-03-2017 11:05