Calciet

Calciet, krachtige veelzijdige heler

Vorming en Vindplaats

Calciet is een zachte edelsteen die in vele vormen en kleuren voorkomt. Het oorspronkelijke mineraal calciumcarbonaat komt algemeen voor in sedimentaire afzettingen, karstgebieden en spelonken. In zuivere vorm is het helder kristallijn. Door bijmenging van metalen kan de kleur variëren van wit, geel, oranje, roze, rood, groen, blauw en zelfs zwart. Afhankelijk van de temperatuur en druk varieert de kristalvorm van romboëdrisch tot prismatisch. Calciet is dubbelbrekend en de heldere vorm “IJslandspaat” genoemd, wordt gebruikt in nicolprisma’s, om licht te polariseren. Het is bros zacht materiaal, dat makkelijk splijt, de hardheid is 3 mohr. De vindplaatsen zijn zeer wijd verspreid, onder andere IJland, Engeland, Harzgebergte, Mexico (geel en oranje) en Peru (roze of manganocalciet).

Werking

Calciet stimuleert en activeert lichamelijke, geestelijke en spirituele ontwikkeling. Het werkt versterkend, stabiliserend, geeft vertrouwen, hoop en moed als je het niet meer ziet zitten. Het helpt je ideeën om te zetten in daden, verbetert het geheugen, analytisch- en onderscheidingsvermogen en maakt je succesvol. Fysiek versterkt het de stofwisseling en het immuunsysteem, bevordert calciumopname en de groei bij kinderen, helpt bij huid en darmklachten en de heling van weefsels en botten. Afhankelijk van de vorm en de kleur heeft calciet nog een aanvullende werking. Door de dubbel brekende werking wordt energie die in het mineraal terecht komt gebroken en kaatst het in dubbele intensiteit terug. Een grote calcietbol heeft daarom een krachtige energie versterkende werking op een ruimte. Dit kan ook confronterend zijn.

Helder calciet

Allesgenezer, krachtige reiniger van lichaam, geest en ziel.

Geel of gouden calciet

Uitstekend bij meditaties en afstemming op hogere geestelijke niveau’s. Werkt verwarmend en zorgt voor evenwichtige balans tussen gevoel en verstand. Verhoogt de geestelijke waakzaamheid. Versterkt de wil. Werkt op tweede en derde chakra en kruinchakra.

Roze of manganocalciet

Werkt liefdevol en verzachtend op het hartchakra en vitaliseert. Brengt vergeving en verlichting van angst en verdriet, ontstaan in verleden. Heelt trauma’s. Bevordert eigenwaarde en zelfacceptatie.

IJslandspaat

Optisch (dubbelbrekend) calciet helpt de dubbele betekenis achter woorden te ontdekken en situaties met een andere blik te zien.

Oranje calciet

Reinigt en geneest de onderste chakra’s. Brengt emoties in balans, verjaagt angst en depressie. Heelt het voortplantingssysteem en helpt bij galblaas en darmkwalen. Lees meer.

Rood calciet

Werkt op basischakra, heupen en benen. Vergroot de wilskracht en de energie en heft emotionele, geestelijke en fysieke blokkades en stagnaties op.

Blauw calciet

Werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Fysiek werkt de steen bloeddruk verlagend en pijnstillend. Werkt op het keelchakra en de hogere chakra’s.

Groen calciet

Maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Fysiek heeft het een positieve werking op artritis, koorts en het immuunsysteem.

Zie ook Edelsteenbehandeling.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Responsive-image

Responsive-image

Responsive-image

Responsive-image

Responsive-image

Responsive-image

Wijzigingsdatum | 10-10-2015 17:28