Labradoriet

Vorming en Vindplaats

Labradoriet is een veldspaat die wordt gevormd in pegmatieten (stollingsgesteenten) en magmatieten (diepe stollingsgesteenten). Het is een grijsblauwe tot zwarte edelsteen. Door zijn lamellenstructuur ontstaat een iriserend spectrum aan kleuren variërend van felblauw, groen, geel en roze bij invallend licht. Het werd voor het eerst gevonden in Labrador, waaraan het zijn naam dankt. Overige vindplaatsen zijn Madagascar, Finland, VS en Rusland. De Finse variant, Spectroliet heeft de mooiste kleurenspellen. Het is een vrij harde steen, maar het splijt gauw door de lamelstructuur.

Werking

Labradoriet helpt je je blik naar binnen te richten, beschermt je tegen energieën van buitenaf, reinigt je aura en beschermt tegen energielekken. Het brengt balans in je fysieke en etherische lichaam. Het helpt om je intuïtieve vermogens om te zetten in creatieve gedachten, zodat je er richting aan kunt geven. Het vermindert angsten en onzekerheden en versterkt het geduld en volharding.

Welke steen hoort bij mij of bij mijn klacht?

Labradoriet is zeer geschikt voor hoogsensitieve mensen en vooral kinderen. Hoogsensitieve kinderen die overspoeld worden door indrukken worden rustiger en steviger en slapen beter. Je kunt een knuffelsteen op hun kamer leggen of zelfs in hun bed leggen, of een hangertje aan hun kleren spelden. Het beste kun je dan een blauwe variant nemen. Het kleurenspectrum van de iriserende variant spiegelt als het ware je dromen en illusies in prachtige kleuren en laat je zien dat via een andere invalshoek iets anders moois is te zien (eerste afbeelding), of een juist een ontnuchterende grijze massa tweede afbeelding zelfde steen). Afhankelijk van de kleur is de werking ook anders. De blauwe variant is rustgevender, de gele variant werkt meer op de zonnevlecht en daarmee op de wil en de daadkracht. Als er roze in voorkomt (zeldzaam) werkt het meer op het hart. Soms is de lamelstructuur zeer duidelijk zichtbaar in streepjes. Deze variant helpt je om chaotische gedachten te ordenen. Fysiek werkt het positief op de hersenen, ogen en spijsvertering.

Zie ook Edelsteenbehandeling.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Responsive-image

Responsive-image

Responsive-image

Wijzigingsdatum | 10-10-2015 17:39