Apofylliet

Apofylliet: spirituele geleider

Apofylliet is een spirituele steen met een hoog watergehalte, waardoor het een goede geleider is van energie. Door zijn heldere kristallen lijkt het een beetje op bergkristal, maar de kristallen hebben een andere vorm en het is een stuk zachter.

Vorming en voorkomen van Apofylliet

Apofylliet behoort tot de bladsilicaten. De chemische samenstelling is KCa4F(Si4O10)2.8H2O en de hardheid is 4,5 tot 5 mohr wat de steen zacht en breekbaar maakt. Het wordt hydrothermaal gevormd. Onder druk kristalliseert het uit in water dat zich in spleten en holten bevindt in basalt en kalksteen. De kleur varieert van glashelder, wit tot groen en geel met een parelmoerglans. Vaak zijn er bijmengingen met andere mineralen zoals Heulandiet, kwarts en Stilbiet.

De kristallen zijn tetragonaal en hebben een rechthoekige of pyramidale vorm in verschillende grootte. Apofylliet dankt zijn naam aan de eigenschap heeft om bij verhitting af te bladderen (Griekse apo = af en phyllon = blad).

Apofylliet
Het wordt vooral gevonden in India (Poona district), waar de mooiste kristallen worden gevonden. Verder wordt het gevonden in de VS, Duitsland, Brazilië, Tsjechië, Schotland, Australië en Italië.De steen is officieel aan het begin van de negentiende eeuw ontdekt, maar werd in de oudheid al gebruikt voor medicinale doeleinden. Vanwege de heldere kristallen werd het verward met bergkristal, hoewel men zich wel realiseerde dat het materiaal zachter was dan bergkristal.

Werking van Apofylliet

Apofylliet is een zachte steen. Het werkt kalmerend, ontspannend en bevrijdend en het is een goede meditatie steen. Omdat het water bevat is het een goede geleider van energie. Het kan deze energie ook overbrengen op een ruimte waardoor het een mooie steen is om in een kamer te plaatsen.

Het is ook een spirituele steen. Het helpt om je verbinden met je lichaam en je bewust te maken van je karmische processen. Daarnaast verbindt het je met de spirituele wereld. Het verheldert de geest, maakt liefdevol en geeft je het besef dat perfectie heel gewoon is. De steen kan je helpen om bij astrale reizen verbonden te blijven met je lichaam en informatie op te slaan zodat deze beschikbaar is wanneer je weer bij dag bewustzijn bent.

Apofylliet heeft een zachte uitstraling en zorgt dan ook voor kalmte, rust en ontspanning. Het helpt om eerlijk te zijn en jezelf te laten zien zoals je bent. Het helpt om onderdrukte emoties los te laten en oude karmische stukken te transformeren en achter je te laten. Het vermindert angst en beklemmende gevoelens en helpt om onzekerheden te verminderen. Ook in tijden van stress is het een heel geschikte steen.

Fysiek helpt de steen bij astma(aanvallen) en allergieën. Het versterkt je zenuwen en helpt je ogen te verjongen.

Groene apofylliet activeert het hartchakra en maakt je openhartig. Het helpt om beslissingen te nemen vanuit je gevoel en voedt je met kosmische energie en voert negatieve energieën af.

Wijzigingsdatum | 16-06-2019 16:00