Babymassage en kindermassage

Massage brengt baby’s en kinderen goed in hun lijf

Helende babymassage en kindermassage

Kinderen worden tegenwoordig door hun omgeving op steeds jongere leeftijd uit hun gevoelswereld gerukt. Ze krijgen veel prikkels en er wordt veel van ze verwacht op (te) jonge leeftijd. Op school ligt de nadruk vaak op cognitieve ontwikkeling, terwijl hun beleving nog sterk in de gevoelswereld ligt. Hierdoor kunnen kinderen onbegrepen gedrag vertonen of slecht slapen of vaak ziek zijn. Door babymassage en kindermassage krijgen ze een goed contact met hun lichaam en hun gevoel, wat ze sterker maakt om alle indrukken te verwerken.

Rustiger, socialer en meer zelfvertrouwen

Helende Massage helpt om gevoel en verstand in balans te brengen en het contact met hun lichaam te versterken. Het is voor elk kind geschikt maar speciaal bij:

 • onrustige of drukke kinderen;
 • onzekere, bange kinderen;
 • boze, dwarse kinderen
 • slecht slaapt of slecht drinkt
 • Kinderen die hoogsensitief zijn, (over)gevoelig, of te open naar hun omgeving;
 • kinderen die vaak ziek zijn;
 • gehandicapte kinderen.
Kindermassage

Kinderen worden door helende massage rustiger en socialer, ze krijgen meer zelfvertrouwen en een grotere fysieke en emotionele weerbaarheid en ze ontwikkelen zich harmonieuzer.

Geboorte van moeder en kind

De geboorte van een kind is een bijzonder moment voor moeder en kind. Het verbreken van de navelstreng is de eerste grote stap naar zelfstandigheid van je kind. Fysiek ben je gescheiden, maar de emotionele band is nog erg sterk. Je kind komt uit de zachte warme omhulling van je baarmoeder in de harde open buitenwereld, wat een grote overgang is. Babymassage geeft een veilige warme omhulling zodat je kind zich gesteund voelt en op een prettige manier de begrenzing van zijn lichaam via aanraking en huidcontact voelt.

Baby’s en kinderen reageren heel goed op Helende Massage, omdat je contact maakt vanuit je gevoel. ¬†Als je het leuk vindt om zelf je kind te masseren, vraag dan naar mijn cursus babymassage. Zie ook mijn kinderfolder.

Wanneer een helende babymassage

Een helende babymassage is geschikt:

 • als je contact wil met je kind via aanraking en massage;
 • als je je kind en jezelf wilt steunen in deze nieuwe fase na de geboorte;
 • als je kind veel huilt en onrustig is;
 • bij een vroeggeboorte of zware bevalling;
 • bij ziekte, een ziekenhuisverblijf of handicap.

Je kind krijgt met een helende babymassage een goede basis en een veilig gevoel, wat onmisbaar is voor een goede verdere ontwikkeling. Je kind wordt rustiger, slaapt en drinkt beter, is minder vaak ziek en zit lekker in zijn velletje.

Cursus Babymassage en Kindermassage

Ik geef een cursus babymassage en kindermassage om een goed en plezierig contact te krijgen met je kind. In de cursus leer je hoe je eerst goed contact maakt met jezelf. Van daaruit maak je contact met je kind en ga je masseren. Het is goed voor de fysieke ontwikkeling van je kind en het verbeteren van jullie emotionele band. Jij en je kind worden rustiger en het is een mooie zachte manier om meer bij jezelf te komen en de energie van je kind en jezelf te scheiden. Je kunt dan makkelijker open staan in contact met je kind.

Wijzigingsdatum | 3-02-2022 16:00