Kunziet

Kunziet: Liefde voor jezelf en anderen

KunzietKunziet is een lichtroze matte tot glanzende glasachtige edelsteen. Het heeft een prismatische kristalstructuur met een zichtbaar streeppatroon. Kunziet is een spirituele meditatieve steen die zelfliefde en innerlijke vrede en begrip voor anderen bevordert. Het activeert het hartchakra en verbindt deze met het keelchakra en voorhoofdschakra. Daardoor helpt het om liefdevol te communiceren naar de buitenwereld.

Oorsprong en voorkomen van Kunziet

Kunziet (LiAlSi2O6) werd voor het eerst ontdekt in in 1902 in Californië, VS door de Zwitserse edelsteenkundige George Frederick Kunz. Naar hem is de edelsteen vernoemd. Kunziet is een silicaatmineraal en behoort tot de groep Pyroxene. Tegenwoordig worden de prismatische Kunziet kristallen met de typische verticale strepen voornamelijk gevonden in Afghanistan, Madagascar, Brazilië en de VS. Het komt voor in granietpegmatiet en vaak samen met veldspaat, kwarts en toermalijn. Kunziet is redelijk zeldzaam, zeker de heldere kleuren.

De kleur varieert van roze tot paars. De roze kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van Mangaan. Kunziet is gevoelig voor licht en warmte en kan verkleuren in de zon. Het behoort tot de familie van Spodumenen. De hardheid is 6,5 tot 7 mohr. Kunziet heeft een sterk pleochroïsme, wat betekent dat de kleuren in verschillende richtingen veranderen. Afhankelijk van welke richting je naar een Kunziet kijkt, is deze paars, roze of kleurloos. Edelstenen met de helderste kleuren worden gebruikt in sieraden. Doordat de steen makkelijk splijt is hij moeilijk te bewerken.

Werking

Kunziet is een spirituele steen, die hartchakra, keelchakra en voorhoofdschakra met elkaar verbinden. Het bevordert liefdevolle gedachten en communicatie en helpt om je dienstbaar en empathisch op te stellen. Het vasthouden van de steen zorgt voor een krachtige innerlijke rust, die je centreert. Het verbindt je met de oneindige liefdesbron en werkt helend op het hart. Het helpt om onvoorwaardelijke liefde uit te stralen naar naar jezelf en anderen.

Daarnaast beschermt het tegen straling en negativiteit en verhoogt het de trilling van de omgeving. Het helpt om obstakels op je pad te verwijderen en richting te geven aan stappen die je wilt zetten.

Het is een meditatieve steen, die je helpt om te centreren, kalm te blijven en te focussen, te midden van drukke menigten en stressvolle situaties. Het bevordert zowel de intuïtie, als helder denken en bevordert volwassenheid terwijl je de openheid van het kind behoudt. Hij reinigt je chakras’en laadt ze op en zet ze op één lijn.

Fysiek versterkt de steen de hartspier, de longen en bloedsomloop en werkt hij verlichtend bij alle soorten pijn, zoals tandpijn, zenuwpijn, spierpijn en gewrichtspijn.

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 23:33