Edelsteenbehandeling: Wetenschappelijke achtergronden Edelstenen

Gebruik van Kristallen in wetenschap en technologie

Responsive image

Wist je dat kristallen niet alleen al sinds de oudheid worden gebruikt voor verschillende doeleinden, maar dat ze ook in de huidige wetenschap en technologie een belangrijke rol spelen. Kwartskristallen worden vanwege hun geleidende en lichtbrekende eigenschappen gebruikt in telefoons, computers, LCD schermen, LED lampen, (kwarts)horloges en meetapparatuur. Robijn was de belangrijkste component van de eerste licht bundelende laser. In de holografische technologie is men bezig met onderzoek aan kristallen om duizenden driedimensionale beelden in een enkel kristal op te slaan.

Wetenschappelijke achtergronden

Divers wetenschappers zijn bezig geweest met onderzoek aan kristallen. Één hiervan is Dr. Marcel Vogel, bekend van Vogel kwarts (kwarts geslepen in een bepaalde vorm waardoor energie gebundeld wordt uitgezonden).

Eigenschappen van Kristallen

Kristallen bevatten de laagst mogelijke staat van entropie (stabiele energetische toestand). Als je energieën zoals druk, warmte, licht, geluid, elektriciteit, gammastralen, microgolven, en zelfs op bewustzijnsenergie (gedachtengolven of gedachtenvormen) aan de kristalstructuren van edelstenen toevoegt, dan verandert de stabiele toestand. Kristallen reageren op deze verschillende invoer van energieën met oscillatie (trilling), waarbij energie wordt uitgezonden met specifieke trillingsfrequenties. Door deze eigenschappen zijn kristallen te gebruiken om verschillende soorten energie te bewerken. Denk hierbij aan ontvangst, reflectie, vergroting, geleiding, opslag en overdracht.

Helende werking van Kristallen

Ook in de subtiele energetische genezing van menselijke ziekten kunnen kristallen dienst doen. Biologen hebben ontdekt dat veel van de celmembranen en celstructuren van het menselijk lichaam ook vloeibare kristallen zijn. Hiermee heeft het menselijk lichaam dus vergelijkbare eigenschappen. Als er ergens in je lichaam of in je energetische systeem mentaal of emotioneel een disbalans is, kunnen kristallen helpen om energie te bundelen, spanningen of pijn af te voeren, tekorten aan te vullen en balans brengen. Door het juiste gebruik van de verschillende eigenschappen van kristallen kunnen ze hun helende werking hebben. De verschillen in (helende) van kristallen hangt af van hun samenstelling en wijze van ontstaan. Hierover wordt verder uitgeweid in een volgend deel over de achtergronden.

Wil je meer weten over edelstenen en hun werking ervaren, kom dan naar een workshop Helende werking van Edelstenen.

Zie ook Edelsteenbehandeling.

Wijzigingsdatum | 3-03-2017 11:20