Workshop Familieopstellingen

Worstel je ook wel eens met de volgende vragen?

“Waarom lukt het me maar steeds niet om…”
“Ik draag iets met me mee dat…”
“Iets staat me in de weg om…”
“Waar komt dat zware gevoel toch vandaan…”
“Ik wil zo graag…”

Samenwerkende Energetische Systemen

Ik zie in mijn manier van werken alles als samenwerkende energetische systemen, die in balans moeten zijn, om goed te kunnen functioneren. Als een onderdeel te weinig of teveel aandacht of (na)druk krijgt, kan het systeem vastlopen. Dat geldt voor je lichaam, jezelf als mens, je gezin en in groter verband je familie of de maatschappij. Met een workshop familieopstellingen krijg je zicht op vastzittende patronen. De energie gaat weer stromen en er kan heling plaatsvinden.

Familieopstellingen, snel, eenvoudig, oplossingsgericht

Familieopstellingen is een eenvoudige methode van onder andere de Duitse therapeut en filosoof Bert Hellinger. Je kunt de meest uiteenlopende vragen en ‘klachten’ inbrengen, variërend van loopbaanvragen tot lichamelijke klachten, van perfectionisme tot ‘je draai niet kunnen vinden’, ‘burnout’ en relatieproblemen. Met deze methode worden verborgen dynamieken zichtbaar gemaakt binnen families, gezinnen en relaties. Deze dynamieken, als oud zeer, familiegeheimen en verlies, beïnvloeden ons meer dan we denken. Na afloop, tot maanden daarna ervaar je het helende effect van een opstelling en verandert je perspectief.

Je kunt zelf een vraag of thema inbrengen, waarmee tijdens de workshop in een opstelling wordt gewerkt. De overige deelnemers zijn dan representanten in jouw opstelling. Als je eerst wilt ervaren wat opstellingenwerk inhoudt, dan bent je van harte welkom op deze dag representant te zijn. Je hebt geen ervaring nodig.

Deelnemen aan een workshop familieopstellingen is een indrukwekkende, leerzame en intense ervaring voor zowel thema inbrengers als representanten. Je ervaart het leven. Ook voor de begeleiders is het mooi en ontroerend om te ervaren hoe beweging ontstaat en de helende liefdesenergie weer gaat stromen.

Begeleiding van de workshops

Ik werk samen met Rosa Kok van Boerderij Schoonderbeek te Achterveld. Rosa Kok geeft workshops en cursussen familieopstellingen en Spelend Tekenen. Zij heeft haar opleiding opstellingenwerk gevolgd bij Evelien Hogeweg van TCT. Haar manier van werken straalt rust en acceptatie uit. Met creatieve middelen zoals tekenen laat ze je ervaren dat kleine stappen toch veel beweging brengen.

Ik werk samen met Rosa om in een begeleidingstraject de waardevolle invalshoek van Familieopstellingen te kunnen aanbieden. Processen kunnen hierdoor een extra impuls krijgen en in een groter verband zichtbaar worden. Door onze verschillende kwaliteiten in te brengen kunnen we onze krachten bundelen.

Meer informatie en data

Voor meer informatie over Rosa Kok, familieopstellingen en data van haar workshops kun je haar website bekijken.

Wijzigingsdatum | 12-10-2015 20:26