Amazoniet

Ruw amazoniet

Amazoniet: heel je mannelijke en je vrouwelijke kant

Een andere lievelingssteen van mij is de amazoniet, een mooie groene tot lichtblauw, gestreepte steen. Hij brengt o.a. balans in voelen en denken, balans in je mannelijke en vrouwelijke kant.

Amazoniet is een kaliumveldspaat, dat zijn kleur dankt aan koper. Het kan ontstaan uit magmatisch materiaal, secundair in sedimenten of metamorf onder druk. Het komt voor in kristalvorm en in amorfe vorm.

Vroeger werd het Amazonesteen genoemd, omdat het volgens de overlevering hetzelfde was als Nefriet, waarvan de zuidamerikaanse indianen zeiden dat het afkomstig was uit het land van de “vrouwen zonder mannen”, de amazones. Het heeft dus niets te maken met het gebied van de amazone waar het gevonden zou worden. Vindplaatsen van Amazoniet zijn o.a. Rusland, Madagascar, IJsland, Verenigde Staten.
De kleur varieert van heel licht blauw tot groen.

Werking

Amazoniet

Amazoniet werkt verzachtend op alle chakra’s, maar vooral op het vierde chakra (hartchakra) en vijfde chakra (keelchakra). Het verzacht rouw en verdriet. Het bevordert liefdevolle communicatie met jezelf en anderen. De veldspaatmineralen vormen glimmende laagjes die spiegelend werken naar jezelf en anderen. Het filtert en neutraliseert negatieve energie├źn en verbetert de verbinding tussen het spirituele en het aardse. Het stimuleert de vrije wil en helpt je je eigen koers uit te zetten. Het bevordert de interactie tussen intuitie en denken. Lichamelijk reguleert het stofwisselingsstoornissen, versterkt het zenuwaandoeningen, verlicht het kramp en helpt het bij huidaandoeningen.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Wijzigingsdatum | 10-10-2015 16:27