Fluoriet

Fluoriet
Ik had nooit zoveel met Fluoriet, sterker nog ik had er altijd weerstand tegen. Wonderlijk hoe verschillend dat voor iedereen kan zijn. Toen ik wat edelstenen overnam van een verkoper wilde ik deze Fluorietbol niet. Ik heb er niks mee zei ik. Degene die hem verkocht zei: “maar iemand anders wel!”. Binnen een week was hij verkocht, ik kon nog net een foto maken. Zo zie je maar weer dat je nooit te snel moet oordelen. Ik ervaar Fluoriet als een hartopener vanwege zijn groene kleur en heldere glasachtige schijn. Daardoor werkt hij voor mij mogelijk te hard, maar groene Fluoriet heeft veel meer eigenschappen.

Fluoriet vorming en voorkomen

Fluoriet wordt voornamelijk magmatisch gevormd in gangen of spleten. Het wordt soms ook secundair gevormd tijdens verwering van gesteente waarbij fluorwaterstofzuur vrijkomt en inwerkt op aanwezig calciumhoudend gesteente. De kristalvorm is kubisch en de kleur varieert van kleurloos, geel, groen, blauw naar paars. Het heeft een glasachtig uiterlijk en splijt makkelijk. De chemische formule is CaF2 + (C, Cl, Fe, Ce, Y) en de hardheid is 4 Mohr. Fluoriet dankt zijn naam aan de Fluor maar ook aan het feit dat het fluoresceert (licht geeft) in ultraviolet licht.

Fluoriet wordt wijd verbreid gevonden. Mooie stukken worden gevonden in Mexico, Groot Brittanië. Verder wordt het gevonden in onder andere China, de VS, Madagascar.

Werking

Spiritueel
Fluoriet helpt je om te leven zoals jij dat wil. Het helpt negativiteit en ongewenste onderdrukkende invloeden te laten afvloeien zodat je bij je eigen gevoel en intuïtie komt. Het brengt orde in de chaos en maakt stabiel en toch dynamisch, creatief en vindingrijk. Het helpt je vrije beslissingen te nemen.

Psychisch en Mentaal
Het maakt je bewust van onderdrukte gevoelens en helpt ze langzaam los te komen. Het heelt milde trauma’s. Het geeft stabiliteit en zelfvertrouwen en heft verwarring op. Het helpt om vastgeroeste patronen los te laten, helder te denken en snel informatie op te nemen en is daarom een uitstekende studiesteen.

Fysiek
Fysiek helpt Fluoriet bij ademhalingsproblemen, longaandoeningen en allergieën. Het versterkt botten en tanden en helpt bij stijfheid en gewrichtsklachten.

De verschillende kleuren hebben hun eigen invloeden
Groene Fluoriet helpt om de energie van de chakra’s te herstellen, milde trauma’s te helen en opent het pad naar universele liefde. daarnaast werkt het bij darmproblemen.
De heldere vorm stimuleert het kruinchakra en zorgt voor een betere energiedoorstroming in de chakra’s en aura. Het is ook zeer geschikt om mee te mediteren.
Blauwe Fluoriet brengt kalmte, orde, bevordert communicatie en spraak. Verder helpt het bij oogproblemen, ontsteking van de neusholte, keel en oren.
Paars Fluoriet stimuleert het derde oog, de intuïtie en bevordert geestelijke en spirituele groei. Het balanceert het lichaam, de botten en celstructuren en zorgt voor heling van de gehele mens, fysiek, psychisch, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wijzigingsdatum | 1-03-2021 22:33