Celestien

Voorkomen en vindplaats

Celestien (ook wel coelestien of celestiet) is een edelsteen met zachtblauwe tot grijze heldere piramidale kristallen. Er zijn ook witte, gele en oranje varianten. Het wordt gevormd in clusters of geodes als kristallen, of in compacte massieve vormen. Het is een steen met een zachte, vredige energie die je verbindt met spiritualiteit. Het wordt om die reden ook wel engelensteen genoemd.

De naam dankt het aan zijn kleur en is afkomstig van het latijnse coelestis (=hemels). Trommelstenen zijn nauwelijks verkrijgbaar door de lage hardheid van 3 mohr, waardoor ze snel breken. Celestien is een strontiumsulfaat met de formule SrSO4.

De meeste celestien komt uit de Sakoany mijn in Madagascar, waar de mooiste helderblauwe kristallen worden gevonden. Andere vindplaatsen zijn onder andere de Verenigde Staten, Marokko, Tunesië, Rusland en zelfs Nederland, bij de groeves rond Winterswijk.

Celestien (320K)

Werking

Celestien is een uitstekende meditatiesteen. Het werkt op het 5e, 6e en 7e chakra en het verbindt je met kosmische energieën. Het bevordert de zuiverheid van het hart, helder mentaal inzicht, en bevordert voorspoed en geluk. Het helpt je om informatie te verkrijgen om problemen op te lossen en rust en vrede te krijgen om conflicten en stress op te lossen. Het brengt intellect en instinct in balans. Het reinigt de aura en bevordert de communicatie, astrale reizen en het herinneren van dromen. In een ruimte geplaatst is het zeer geschikt om harmonie te brengen. De steen is ook zeer geschikt voor kinderen.

Zie ook Edelsteenbehandeling.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Wijzigingsdatum | 16-06-2019 16:00