Versteend hout

Vorming en vindplaats

Versteend hout is een soort fossiel. Als een dode boom wordt bedolven onder sediment, wordt het organische materiaal van het hout onder invloed van kiezelzuur in het grondwater langzaam vervangen door mineralen en silicaten, met behoud van de structuur van het hout. Dit proces vergt miljoenen jaren.

Afhankelijk van de mineralen die het bevat, heeft het zwarte, witte, rode, gele, bruine groene en roze tinten. Versteend hout wordt gevonden in onder andere Arizona, Argentinië, Namibië, Griekenland, België, Oostenrijk, Indonesië en Madagascar. De leeftijd variëerd van 100 tot 230 miljoen jaar. Versteend hout uit Madagascar is 230 miljoen jaar oud en heeft de mooiste verscheidenheid aan kleuren

Werking

Versteend hout heeft een aardende en kalmerende werking. Het bevordert de verbinding met de aarde en vermindert heimwee. Het kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en helpt om je overal thuis te voelen, op de goede plek. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing. Mentaal stimuleert het om een aangename sfeer te scheppen, een eenvoudig leven te leiden en zichzelf de tijd en rust te gunnen om niets te doen en na te denken. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en gaat het overgewicht tegen. Het stabiliseert de gezondheid en kalmeert de zenuwen.

Versteend hout kan worden gedragen als hanger of gebruikt worden om te mediteren. In dat geval is het ideaal om een grote schijf of stam te gebruiken waar je op kunt zitten.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Responsive-image

Responsive-image

Wijzigingsdatum | 10-10-2015 18:16