Gele Bariet

“Gele Bariet: blij en zelfstandig, leef je droom”
Gele Bariet

Bariet vorming en voorkomen

Bariet is een bariumsulfaat (BaSo4). Het heeft een hardheid van 3 tot 3,5 Mohr. Bariet heeft een grote dichtheid (4,48 kg/dm3) en vandaar de naam die afkomstig is van het Griekse woord Barys, dat zwaar betekent.

De kleur is kleurloos, wit, geel, grijs en blauw, wat afhankelijk is van verontreinigingen met andere mineralen. Er bestaan stenen van onzuiver bariumsulfaat die opgloeien in het donker (fosforesceren), zogenaamde Bologna-stenen. Bariet is transparant, doorschijnend of opaak en heeft een glas- of parelglans. De kristalvorm is vaak plaatvormig of rozetvormig zoals bij woestijnroos. Het heeft een licht dubbelbrekende werking.

Bariet komt meestal voor in hydrothermale aders waar het ontstaat bij lage tot middelmatige temperatuur. Verder wordt het gevonden in gangen en holten in kalksteen en in nieuwgevormde, vochtige en licht verzilte bodems. Vindplaatsen zijn onder andere China, Groot Brittannië, Duitsland, Spanje, België, VS, Bolivia en Australië.

Werking

Bariet is geschikt wanneer je onafhankelijker en krachtiger in het leven wil staan. Het reinigt het keelchakra en helpt je op die manier om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen. De steen stimuleert je om je levensdoel te vinden en waar te maken. Doordat het alle chakra’s reinigt, werkt het vitaliserend en heeft het een positieve werking op chronische vermoeidheid, uitputting, depressie en verslavingen. Het helpt zowel om toxische stoffen als emoties los te laten. Verder stimuleert het harmonische liefde en vriendschappen en geeft het inzicht in relaties. Het stimuleert dromen en het onthouden van dromen en is een goede steen om mee te mediteren.

De kleur geeft ook een extra aanvulling aan de werking. Zo stimuleert gele bariet het 3e chakra (de wil) en helpt het dus nog meer om je levensdoel te bereiken en in je kracht te staan en onafhankelijk te worden van anderen. Als je verlegen bent en meer voor jezelf wil opkomen is blauwe bariet geschikter (5e  chakra, keelchakra). De bruine woestijnroos stimuleert de liefde en de verbinding met aarde (1e chakra).

Bariethangers zijn geschikt voor verlegen kinderen die meer voor zichzelf mogen opkomen en zelfstandiger mogen worden. Een woestijnroos in de huiskamer bevordert liefde en harmonie en heelt oude emoties.

Wijzigingsdatum | 8-01-2023 17:17