Amethyst

Amethystgeode_klein

Amethyst, violette oase van rust

Ooit vond ik deze steen te krachtig om mee te werken. Alsof ik een rust werd binnengezogen die te onbekend en daardoor beangstigend was. Ik kon hem niet verdragen in mijn dagelijkse ruimte en gebruikte hem alleen bij cursussen en meditaties. Nu ervaar ik de rustige kracht als prettig.

Vorming, uiterlijk en vindplaats

Amethyst is een lila tot donkerpaarse steen behorend tot de kristalkwartsen, welke grote zichtbare kristallen vormen. Het kan ook amorf voorkomen. De paarse kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzersporen in het kristalrooster in de vorm van Fe2+ en Fe4+. Het wordt hydrothermaal gevormd in holtes van voornamelijk vulkanisch gesteente. Sporadisch wordt het ook in rotsholten en scheuren en gangen gevonden (druses en geodes). Vindplaatsen zijn onder ander Uruguay, Siberië, Colorado en Africa, waar de donkerste Amethist wordt gevonden. Lichtere Amethist wordt gevonden in Brazilië. Het kan ook vermengd met witte kwarts voorkomen. Het is dan minder doorzichtig en heeft een gestreept uiterlijk. Dit wordt Amethyst kwarts genoemd. Als Amethyst wordt verhit krijgt het een gele kleur. Dit wordt vaak verkocht als Citrien. In fel zonlicht kan Amethyst ook verkleuren.

Amethysthanger_klein (30K)

Werking

De naam is afkomstig van het Griekse a-methustos = niet onder invloed. De steen maakt je mentaal nuchter en helder. Het verdrijft slechte gedachten en onrust, brengt gezond verstand terug en maakt mild en zachtaardig. Het bevordert het rechtvaardigheidsgevoel en scherp oordelend vermogen. Het helpt ervaringen te verwerken en deze bewuster waar te nemen. Het verhoogt de concentratie en de effectiviteit van denken en handelen, waardoor je meer kracht hebt om blokkades en verslavingen te doorbreken.Psychisch werkt het helend bij rouw en verdriet en helpt het verlies te accepteren. Het zuivert en verheldert onze innerlijke wereld en onze dromen en kalmeert een overactieve geest en helpt zodoende tegen slecht slapen en nachtmerries. Het kan zijn dat je aanvankelijk juist meer droomt, waarna het rustiger wordt. Daarnaast activeert het een helder besef van spiritualiteit en bevordert het de intuïtie. Door zijn kalmerende en activerende werking is het een goede meditatiesteen. Het helpt je vanuit een diepe innerlijke rust de wijsheid in jezelf te ontdekken. Doordat het helpt spiritueel en mentaal inzicht te combineren is het een goede steen voor redenaars. Fysiek werkt positief het op het hormoonstelsel en de spijsvertering en helpt afvalstoffen uit te scheiden. Het verlicht hoofdpijn en stress, reinigt de aura en stimuleert het zesde chakra en opent en stimuleert het zevende chakra. Het helpt lagere energie naar een hoger niveau te transformeren.

Amethyshangers_klein (50K)

Welke steen hoort bij mij of bij mijn klacht?

Bij slaapproblemen kun je een heldere Amethyst onder je kussen leggen. Voor een effect op spiritueel niveau of bij meditaties kun je een edelsteenhanger op je huid dragen bij je hart of keel. Als je ook een effect wil op psychisch en mentaal niveau dan kun je een grote stukken Amethyst van geodes of drusen in je kamer plaatsen, welke invloed hebben op de sfeer in je kamer.

Zie ook Edelsteenbehandeling.

In de Workshop helende werking van Edelstenen leer je hoe je de verschillen tussen edelstenen kunt waarnemen en ervaren.

Wijzigingsdatum | 10-10-2015 17:22