Chakra’s waarnemen, schoonmaken en opladen

Wat zijn Chakra’s

Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Als je je aandacht er op richt, kun je chakra’s waarnemen, schoonmaken en opladen.
chakra's
In mijn visie heeft een mens een lichaam, een geest en een ziel. De ziel kun je vergelijken met energie. Deze energie bevindt zich in het centrum van je lichaam op een plek net onder je navel. Dit energiecentrum wordt ook wel Chi-punt of Hara genoemd. Deze energie stroomt vanuit dit centrum door je lichaam. Op bepaalde plekken in je lichaam, chakra’s genaamd is deze energie geconcentreerd en duidelijker voelbaar. Daar stroomt je energie naar buiten in je aura, het energieveld om je heen. Als de energiestroom is verstoord, kun je dit o.a. voelen in die chakra’s of in je aura, vaak al voordat het in je lichaam voelbaar is.

Er zijn zeven hoofdchakra’s verdeeld langs je ruggengraat. Elk chakra heeft een eigen functie, specifieke eigenschappen en ze hebben ieder een verbinding met bepaalde organen of hormoonklieren. Daarnaast zijn er nog vele kleinere, zoals bij je knieën, ellebogen, vingers en handen.

Chakrameditatie en kleuren waarnemen

Als je mediteert en afstemt op je chakra’s kun je hun eigenschappen ervaren. Je kunt zien of voelen wanneer een chakra harmonisch is ontwikkeld of geblokkeerd of leeg is.

Traditioneel worden de chakra’s geassocieerd met de kleuren van de regenboog, dus rood voor het eerste chakra, oranje voor het tweede, etc. Deze kleuren zijn symbolisch maar hebben ook te maken met de trilling van de chakra’s. Rood heeft bijvoorbeeld de laagste kleurfrequentie van het fysiek zichtbare licht. Het eerste chakra heeft het laagste vibratie niveau, omdat het zich het eerst ontwikkelt en laag bij de aarde is.

Dat wil niet zeggen dat de energieën in bijvoorbeeld het eerste chakra altijd rood moeten zijn. Er kunnen ook andere kleuren aanwezig zijn. Als dit het geval is, dan betekent dat vaak wel dat andere chakra’s invloed hebben op het desbetreffende chakra. Als bijvoorbeeld je hartchakra heel licht groen of geel is, dan wordt het beïnvloed door je derde chakra waar traditioneel geel in zit. De traditionele kleur kan je helpen om goed contact te maken met de betreffende chakra-vibratie. Als je met behulp van de traditionele kleur eenmaal contact hebt met het chakra, kun je vaak ook hele andere kleuren zien.

Chakra’s waarnemen, schoonmaken en opladen

In de cursus Chakrameditatie die ik geef, ga je contact maken met de chakra’s met behulp van waarnemen en voelen. Met behulp van geleide meditaties ga je elk chakra langs vanaf de eerste tot en met de zevende. Je ontdekt zo welke kleuren en informatie ze meedragen. Sommige mensen zien makkelijk, anderen voelen beter. Als dat beide niet lukt, dan stel je je gewoon voor dat ze er zijn.

Met chakrameditatie kun je je chakra’s schoonmaken en opladen. Oude belemmerende energie die niet van jou is maak je vrij en laat je weer terugstromen naar jezelf, zodat het weer beschikbaar is in het hier en nu. Door te ademen in je chakra’s en hun openheid te reguleren, houdt je ze schoon en helpt het je om makkelijker om te gaan met verschillende situaties in je dagelijkse leven. Je kunt je eigen chakra’s ook voeden met verschillende universele energieën zoals de Christus energie en de Supreme Being energie.

Als je meer wilt weten lees dan een informatief boek over chakra’s: “Chakra Werkboek” van Anodea Judith.

Wijzigingsdatum | 3-02-2022 12:35