Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage ontspant en verhelpt klachten

Een zwangerschap is een belasting voor je lichaam, dat zich voortdurend moet aanpassen, waardoor kwaaltjes en klachten kunnen ontstaan. Ook geestelijk bereid je je voor op je kindje. Het is dan fijn om je lichaam en geest te ondersteunen met een ontspannende en helende massage. Een Helende zwangerschapsmassage versnelt ook het herstel na de bevalling.

Zwangerschapsmassage

Zwanger zijn van een nieuw leven is een bijzondere en spannende ervaring, zeker bij een eerste keer. Gun je zelf dan een heerlijke ontspannende zwangerschapsmassage. In de regio Leusden en Amersfoort kun je bij mij terecht voor een massage kan op een bodycushion, speciaal geschikt voor zwangere vrouwen. Een zwangerschapsmassage is ook heel geschikt om cadeau te geven. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Als het nodig is in verband met verminderde mobiliteit kan ik ook aan huis komen tegen een geringe extra vergoeding.

Waarom juist nu een massage?

Tijdens je zwangerschap verandert je hormoonhuishouding en bereidt je lichaam zich voor op de aanstaande bevalling waardoor banden weker worden. Hierdoor kun je klachten krijgen aan rug, bekken en heupen. Je hart moet harder werken om een grotere hoeveelheid bloed door te pompen en door de groei van je kind moet je lichaam zich voortdurend aanpassen. Dat kost energie. Je kunt vocht vast houden en slecht slapen. Ook emotioneel maak je een verandering door. Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent kan het aanstaande moederschap onzekerheden oproepen. Een massage geeft ontspanning en ondersteuning.

Zwangerschapsmassage op een bodycushion

In mijn praktijk werk ik met een bodycushion, waarbij je ook ontspannen op je buik kunt liggen. Het kussen is zo gevormd dat je buik en kind vrij liggen en je lichaam toch op de juiste plekken wordt ondersteund. Je kunt in buik, rug en zijligging worden gemasseerd en door de zachte ligging kun je heerlijk ontspannen. Het kussen is ook ideaal voor therapeutische massages bij klachten. Het bodycushion is een voorgevormd kussen met verschillende onderdelen, ontwikkeld door Tom Owen. Ik kan met het bodycushion ook bij je thuis komen als je minder mobiel bent.

Helende zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage kan zowel ontspannend als helend zijn. Ik werk met een bijzondere Helende Massage, die fysiek versterkend, en geestelijk harmoniserend werkt. Ik werk met speciale technieken om bijvoorbeeld rug- of bekkenklachten te verlichten en de hormoonhuishouding te harmoniseren en lymfevocht af te voeren. Hierdoor ga je ontspannen, fit en met vertrouwen je zwangerschap en bevalling tegemoet. Na de bevalling helpt een Helende Massage om sneller te herstellen. Een Helende zwangerschapsmassage werkt op lichaam en geest en geeft:

  • ontspanning;
  • verlichting van lichamelijke klachten;
  • energie bij vermoeidheid;
  • balans in vocht- en hormoonhuishouding
  • sneller herstel na bevalling;
  • vertrouwen in bevallingĀ en moederschap;
  • contact met je kind tijdens of na de zwangerschap;
  • ondersteuning na de bevalling aan moeder en kind;

Voor meer informatie over massagetherapie en begeleiding zie ook mijn kinderfolder.

Bevalling en Moederschap

Een bevalling is de start van een nieuw leven voor zowel moeder als kind. De navelstreng is verbroken, maar door de sterke moeder-kind-band ben je soms zo met je kind verweven, dat jullie sterk op elkaar reageren. Je kind kan huilen, of slecht slapen of drinken als jij nerveus of verdrietig bent. Je kunt dan het gevoel krijgen dat je leegloopt. Helende massage helpt je om goed in contact te komen met jezelf, waardoor je kind ook rustiger wordt. Massage kan ook je kind helpen lekkerder in zijn vel te komen. Zie ook bij babymassage.

Wijzigingsdatum | 25-01-2022 14:45